Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


13.11.2008

Crearea de noi locuri de muncă, păstrarea celor existente şi în nici un caz măriri salariale uriaşe care ar spori consumul – acestea sunt măsurile pentru criza economică propuse de prim-ministrul Tăriceanu în vizita sa în judeţul Mureş!

Aceste măsuri exclud majorarea salariilor profesorilor cu 50%, a declarat Tăriceanu. Cât despre decizia Curţii Constituţionale, premierul României susţine în continuare că aşteaptă motivarea şi publicarea ei înainte de a o comenta.Premierul este chiar optimist în ceea ce priveşte ţara noastră, aşteptând rezultate spectaculoase pentru ultimele luni în privinţa creşterii economice.Cu toate acestea, în Mureş, combinatul chimic Azomureş a trimis deja în şomaj tehnic 250 de angajaţi. La aflarea veştii , premierul a declarat că numai ţările care produc gaze naturale pot susţine aceste industrii uriaşe şi că nu se poate rezolva nimic doar cu o vizită.Conducerea SC Azomureş SA a decis trecerea în şomaj tehnic a peste 230 de angajaţi, a anunţat, joi, secretarul general al CNSLR-Frăţia Mureş, Maria Dăndărău, care, alături de reprezentanţi ai sindicatului Alternativa 2002 de la societatea menţionată, a participat la negocieri cu patronatul.
Maria Dăndărău a arătat că patronatul a anunţat că societatea îşi va restrânge activitatea aproape la jumătate, întrucât se confruntă cu dificultăţi în valorificarea unor produse, atât din cauza scăderii preţurilor, cât şi a reducerii drastice a cererii de îngrăşămintre chimice. În aceste condiţii, Azomureş va funcţiona cu o singură instalaţie de amoniac, iar producţia secţiei de îngrăşăminte complexe va fi sistată.
Maria Dăndărău a arătat că s-a decis astfel renunţarea temporară, până la sfârşitul acestui an, la serviciile a mai puţin de 10% din totalul angajaţilor, majoritatea muncitori necalificaţi.
Reprezentantul CNSLR-Frăţia Mureş şi-a exprimat speranţa că situaţia în cadrul combinatului chimic din Târgu Mureş nu se va agrava.
Patronatul Azomureş a anunţat că, din data de 12 noiembrie, a început să emită deciziile de trimitere în şomaj temporar a celor peste 230 de angajaţi şi că perioada de restrângere a activităţii se estimează a se prelungi până la finele acestui an.
Şefa Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Mureş, Reghina Fărcaş, a declarat că, până în prezent, SC Azomureş SA Târgu Mureş nu a depus la sediul instituţiei deciziile de trecere în şomaj temporar a celor peste 230 de angajaţi.
Adela Moldovan
13.11.2008

Vizita premierului Călin Popescu Tăriceanu în judeţul Mureş a ocoliti municipiul-reşedinţă de judeţ: Tîrgu-Mureş!

Explicaţia pe care a oferit-o prim-ministrul presei, în legătură cu neincluderea Tîrgu-Mureşului în traseu, este că nu s-a ocupat personal de acest lucru, dar a ţinut să precizeze că este atras de acest oraş.Al treilea om în stat a ales să răspundă selectiv la întrebările jurnaliştilor, pe unele tratându-le prin ingorare, pe altele prin persiflare.Tăriceanu a ales să se deplaseze de la Aeroportul Transilvania direct în comuna Ogra, unde a inspectat care este stadiul lucrărilor la podul peste Râul Mureş, în valoare de peste 4 milioane de lei.
Călin Popescu Tăriceanu a arătat că podul de la Ogra va deservi patru localităţi, construirea lui fiind aşteptată de aproximativ 100 de ani. Din totalul investiţiei, de 4,1 milioane de lei, constructorii au utilizat 3,3 milioane de lei, Guvernul urmând să aloce restul sumei de 800.000 lei.
Adela Moldovan


13.11.2008

Prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat joi după-amiază în comuna Ogra, pentru a vedea stadiul lucrărilor la podul peste Râul Mureş, finanţat cu bani de la Guvern, în valoare totală de peste 4 milioane de lei.

Premierul a declarat presei că acest pod face parte din programul guvernamental de apă şi canalizare, de construcţie şi reabilitare a podurilor şi podeţelor în mediul rural.
În cadrul acestui program, Guvernul a alocat, în cei 4 ani, 1,9 miliarde de lei, echivalentul a aproape 600 milioane de euro.
Tăriceanu s-a declarat extrem de încântat de lucrările la podul peste râul Mureş care desparte comuna Ogra de satul Dileul Vechi de unde se poate ajunge şi în satele Dileul Nou şi Vaidei. Aceasta este singura cale de acces din Ogra către cele 3 sate. Până acum trecerea peste Mureş se făcea cu bacul, locuitorii aşteptând acest pod de 100 de ani, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.
Din totalul investiţiei pentru acest pod de 4 milioane 100 de mii de lei, constructorii au utilizat 3 milioane 300 de mii de lei, Guvernul urmând să aloce restul sumei de 800 de mii de lei.
Podul de la Ogra are 132 metri lungime şi o lăţime de 5 metri.
Adela Moldovan
13.11.2008

Închiderea Protan Codlea va ţine industria alimentară sub gunoaie

Unităţile de incinerare Protan Codlea au încheiat un acord cu Ministerul Agriculturii prin care acesta se obligă să subvenţioneze o parte din activitatea de distrugere a gunoaielor. Ministerul este dator cu 4 milioane de euro, astfel că reprezentanţii Protan au decis să sisteze activitatea până îşi primesc subvenţiile. Protan Codlea se va închide de lunea viitoare. Rezultatul poate fi dezastruos. Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare Braşov, Dorin Enache, avertizează că activitatea din industria alimentară a judeţului Braşov va avea de suferit. Se poate ajunge chiar la un anumit blocaj. Atât timp cât produsele comestibile nu sunt neutralizate, activitatea de producţie nu poate continua.
Situaţia este cu atât mai nefericită cu cât nu există unităţi alternative care să preia deşeurile de la Braşov. În situaţia de faţă, dacă nu se găseşte o soluţie de compromis între Ministerul Agriculturii şi Protan Bucureşti, industria alimentară va trebui să se oprească.
Adrian Munteanu
13.11.2008

Energomur îşi doreşte semnarea unor convenţii directe cu locatarii din Tîrgu-Mureş!

Societatea furnizoare de energie termică şi apă caldă în Tîrgu-Mureş doreşte să elimine intermedierea asociaţiilor de locatari în relaţia cu clienţii, respectiv consumatorii.
În acest sens, proiectul de hotărâre, elaborat de Energomur cu Liga Asociaţiilor de Proprietari din Tîrgu-Mureş, a primit votul consilierilor locali în data de 30 octombrie, urmând a fi pus în aplicare imediat după validarea hotărârii Cinsiliului Local de către Prefectulra Mureş.
Pentru a se evita coada la ghişeurile Energomur, se vor încheia acorduri cu băncile pentru a se putea plăti aceste servicii şi de la bancomate, ca în cazul celorlalte facturi la utilităţi.
Contractele cu băncile pentru aceste servicii ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2009. Există posibilitatea ca aceste facturi să fie achitate şi la oficiile poştale din cartiere.
Avantajele consumatorilor ar fi evaluarea corectă a energiei termice consumate în cazul celor care folosesc repartitoare sau faptul că nu mai sunt constrânşi de orarul fix şi scurt a caseriilor asociaţiilor de proprietari.
Principalul avantaj, însă, este controlul direct asupra facturii de o parte şi de alta, este de părere Andrea Bauer, director general al Energomur Tîrgu-Mureş.Pentru a convinge consumatorii de eficienţa acestor convenţii de facturare individuale, Energomur va organiza întâlniri cu aceştia în şcolile din cartiere. Asociaţiile au fost deja înştiinţate, având în vedere că îşi vor da girul în semnarea acestor convenţii individuale.
Adela Moldovan
13.11.2008

Energomur recunoaşte că mai există probleme la deservirea consumatorilor din cartierul Dâmbu Pietros din Tîrgu-Mureş, deşi sezonul rece a început!

Lucrările de reparaţii şi investiţii la centralale termice nr.2 şi nr.3 din acest cartier crează neplăceri locatarilor, care nu au apă caldă permanent şi nici căldură cât ar fi necesar.Explicaţia oferită de asociaţiile de locatari este că apa caldă nu circulă pentru că nu este folosită de mulţi locatari şi de aceea nu ajunge în apartamente suficient de caldă.Soluţia propusă de Energomur este depunerea unei sesizări în scris la sediul societăţii sau telefonic la 0265 215952, în baza căreia să fie recalculată factura.
Adela Moldovan
13.11.2008

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Consiliul Judeţean Harghita au lansat joi un proiect, finanţat din fonduri europene, care vizează dezvoltarea unei reţele de lucru la distanţă.

Proiectul are o durată de trei ani, se va derula în judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Alba şi Hunedoară şi va primi o finanţare de 10.3 milioane lei din Fondul Social European. Directorul AJOFM Harghita, Tiberiu Pănescu, care este şi manager de proiect, a declarat că, în mediul rural vor fi înfiinţate 10 telecentre, dintre care 4 în Harghita, pentru formarea profesională şi ulterior angajarea tinerilor care nu au alte şanse decât să lucreze în agricultură. Pentru început vor fi instruiţi 790 de tineri din cele şase judeţe, urmând ca, până la sfârşitul proiectului 150 dintre ei să fie angajaţi. La finalul proiectului tecentrele vor fi preluate de Consiliul Judeţean.
Ioana Dima
13.11.2008

CJ Braşov va cere în instanţă reluarea procedurii de vânzare a Palatului Pionierilor

Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a anunţat că va iniţia o acţiune în instanţă prin care va reclama nerespectarea dreptului de preemţiune al instituţiei pe care o conduce, acela de a beneficia de o primă ofertă în cazul scoaterii la vânzare şi înstrăinării Parcului Dendrologic din incinta fostului Palat al Pionierilor. Căncescu a reclamat că în prezent Parcul Dendrologic, un unicat în ţară şi chiar în Europa, este distrus sistematic şi a afirmat că reprezentanţii juridici ai proprietarului au creat un simulacru de respectare a dreptului de preemţiune, dând doar un termen limită de trei zile pentru a se declara sau nu de acord cu oferta. Deoarece Consiliul judeţean a trebuit să întreprindă o serie de demersuri pentru a face rost de bani, nu a putut da un răspuns ferm în termen.
Adrian Munteanu
13.11.2008

Investitorii din Parcul Industrial Prejmer au cerut sprijinul prefecturii

Un grup de reprezentanţi ai investitorilor spanioli care activează în Parcul Industrial Prejmer au avut o întrevedere cu prefectul Emil Niţă, oamenii de afaceri solicitând sprijin pentru rezolvarea problemelor legate de modernizarea şi extinderea infrastucturii în zonă.
Solicitarea a fost adresată în contextul în care în Parcul Industrial urmează să fie deschise şapte noi hale de producţie pentru care nu există, însă, o sursă de curent electric cu o putere adecvată şi nici branşament la reţeaua de canalizare.
Investitorii spanioli au arătat că au un nou partener care intenţionează să construiască hale pe 100.000 mp, suprafaţă care, de asemenea, necesită racordarea la sistemul de utilitati. Prefectul a menţionat că va face demersuri pentru urgentarea obţinerii avizelor şi că se intenţionează promovarea unei hotărâri de Guvern potrivit căreia lucrările la infrastructura obiectivului să fie derulate cu fonduri de la bugetul de stat.
Adrian Munteanu
13.11.2008

De trei luni de zile, 90 de copii de la şcoala Valea Rece din Tg.Mureş nu mai primesc masa caldă cuvenită deoarece Primăria nu are bani!

Clădirea unde funcţionează şcoala, clasele I-IV şi grădiniţa din cadrul Fundaţiei „Curcubeu” din cartierul târgumureşean Valea Rece, a fost cumpărată şi dotată de o fundaţie olandeză.
Sponsorizarea pentru cheltuielile de întreţinere cât şi pentru hrana copiilor care urmează cursurile aici, au continuat să vină atât din Olanda cât şi din Anglia, până la intrarea ţării noastre în Comunitatea Europeană.
În anul 2002, Fundaţia „Curcubeu” a câştigat şi un proiect de finanţare din partea Primăriei Tg Mureş „Podul şanselor”, dedicat persoanelor provenite din medii defavorizate.
De trei luni de zile însă, subvenţia lunară de la bugetul local, în valoare de 3.000 de lei a încetat să mai vină, prin urmare, angajaţii fundaţiei îşi pun la bătaie proprii bani pentru reparaţia sălilor de clasă cât şi pentru a cumpăra copiilor ceva de mâncare.
De la Primăria Tg Mureş am aflat că, de fapt, în aceeaşi situaţie sunt 10 astfel de fundaţii din Tg Mureş care se ocupă fie de îngrijirea copiilor şi a bătrânilor cât şi de persoanele cu handicap.
Scuza edililor locali nu este una nouă, fiind invocată mereu în ultimele luni, şi anume lipsa banilor. Au promis însă că banii datoraţi vor pleca joi spre aceste ONG-uri.
Reprezentanţii Fundaţiei „Curcubeu” spun că au mai primit promisiuni deşarte până acum motiv pentru care au sesizat printr-o scrisoare Prefectura Mureş despre această situaţie.
Până la primirea banilor însă trăiesc din mila oamenilor de bine şi a unor firme care vin cu mici donaţii de hrană pentru copii.
Cristina Bulbescu
13.11.2008

Clase de liceu mai puţine anul viitor

Scăderea natalităţii din anii 94-95 în judeţul Covasna, îşi produce acum efectele prin reducere drastică a numărului claselor de liceu. Inspectoratul şcolar judeţean Covasna a anunţat că în planul de şcolarizare pentru 2009-2010, sunt prevăzute doar 75 de clase pentru licee şi şcoli de arte şi meserii, faţă de 90 câte sunt în prezent, întrucât numărul elevilor care sunt înscrişi în prezent în clasa a VIII- este de numai 1977. Scăderea cu 20 % a numărului claselor de liceu va lovi în normele didactice ale profesorilor. Şefa Inspectoratului Şcolar Covasna, Kerestely Irma a declarat că problema nu va fi rezolvată prin disponibilizări în rândul dascălilor ci prin reducerea sau eliminarea orelor suplimentare ale unor profesori începând cu anul şcolar viitor.
Mara Deleanu
13.11.2008

Un incendiu puternic a distrus miercuri seară cinci magazii de materiale aflate în apropierea unor blocuri din oraşul harghitean Bălan.

Flăcările au fost generate de o ţigară aruncată la întâmplare. Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, s-a acţionat cu două autospeciale, la intervenţie participând şi serviciile voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Bălan şi Sândominic. Incendiul a fost stins după aproape 3 ore de luptă cu flăcările şi a distrus 5 boxe de depozitare a materialelor pe o suprafaţă de aproximativ 33 mp, 4 biciclete, 1 moped, butoaie de plastic şi mobilier din lemn.
Ioana Dima
13.11.2008

Un reprezentant al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România se va întâlni săptămâna viitoare, la Sfântu Gheorghe, cu conducerile Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) şi ai Partidului Civic Maghiar (PCM), două formaţiuni care militează pentru autonomia teritorială a aşa-zisului Ţinut Secuiesc.

Vicepreşedintele PCM Covasna, Gazda Zoltan a precizat că este vorba despre o întâlnire cu ataşatul de probleme politice al Ambasadei Americii, însă nu cunoaşte tema discuţiilor.
Potrivit acestuia, contactul a fost stabilit telefonic în cursul zilei de miercuri, în urma apelului venit din partea secretariatului Ambasadei.
Gazda Zoltan, care va participa la întâlnirea de marţea viitoare, a declarat că reprezentanţii PCM şi CNS vor aborda problema autonomiei teritoriale şi a referendumului pentru înfiinţarea regiunii autonome „Ţinutul Secuiesc”.
Mara Deleanu
13.11.2008

,,Povestirile …din umbra cercurilor olimpice” au fost dezvăluite, joi, la Radio Târgu Mureş !

Studioul 3 al postului nostru de radio a găzduit, joi, o întâlnire a prietenilor sportului, în cadrul căreia câţiva dintre participanţii la Olimpiada din acest an şi-au istorisit experienţele prin care au trecut la Beijing.
De asemenea, au fost prezentate un film al Televiziunii Chineze dar şi imagini realizate de corespondenţii speciali ai Radio România Regional la Jocurile Olimpice de la Beijing, Nicolae Gavrea de la Radio Timişoara şi Aurel Raţiu de la Radio Târgu Mureş, poze care au fost expuse şi în galeria RTM.
Colegul nostru de la Radio Timişoara, Nicolae Gavrea le-a spus celor aflaţi în sală că nu a fost deloc uşor să ajungă să ia parte la olimpiadă.
Pentru şeful departamentului Sport de la Radio Târgu Mureş, Aurel Raţiu, Jocurile Olimpice de la Beijing au reprezentat cea de-a treia olimpiadă la care a participat.
El a menţionat că Olimpiada din această vară a reprezentat în primul rând o experienţă gazetărească inedită.
Pentru harghiteanul Carol Eduard Novak, câştigătorul medaliei de argint la ciclism la Jocurile Paralimpice de la Beijing, olimpiada va rămâne cea mai frumoasă amintire.
Visul lui Carol rămâne medalia de aur.
În spatele oricărui sportiv de mare performanţă stă un tehnician competent.
În această postură s-a aflat şi Horvath Attila (de la Clubul Sportiv Mureşul Târgu Mureş), prezent la Beijing la un turneu demonstrativ de wu-shu, sport care urmează să fie inclus în circuitul olimpic.
Horvath Attila se mândreşte că sportivii pregătiţi de el, în special multiplul campion mondial şi european la wu-shu Traian Rus, au obţinut toate titlurile posibile.
Acţiunea Radio Târgu Mureş a avut şi un mesaj concret pentru tinerii din ziua de azi.
Organizatorul ,,Povestirilor… din umbra cercurilor olimpice”, Aurel Raţiu crede că ei ar trebui să se îndrepte mai mult spre sălile de sport.
Roxana Mihaly
13.11.2008

Campionii şi vicecampionii României la dans sportiv, două echipe de tineri târgumureşeni, se pregătesc să reprezinte ţara noastră la Campionatele Europene şi Mondiale la dans sportiv de luna viitoare!

Paul Moldovan şi Cristina Tătar din Tg.Mureş au fost medaliaţi cu aur la Campionatul Naţional şi la Cupa României la dans sportiv, grupa de vârstă 14-15 ani, din anul acesta.
De asemenea, Fodor Norbert şi Roxana Tătar, grupa de vârstă 16-18 ani, au obţinut argint la aceste competiţii, iar acum se pregătesc să reprezenta ţara noastră la Campionatele Mondial şi European care vor avea loc în Spania, respectiv Lituania, luna viitoare.
Cristina Bulbescu
13.11.2008

Sfârşitul de săptămână stă sub semnul dansului sportiv la Tg Mureş!

În perioada 14-16 noiembrie, Asociaţia Clubului Sportiv „Dance Art” din Tg.Mureş organizează Campionatul Naţional al României pe clasele E, D, C, care înseamnă nivele diferite de pregătire ale sportivilor şi Cupa „Dance Art.
Cele două competiţii vor reuni la start peste 600 de perechi de dansatori de la cluburile de dans sportiv din întreaga ţară, dintre care circa 70 de perechi sunt din judeţul Mureş.
Cupa „Dance Art”, care se află la ediţia a doua, reuneşte perechi de la patru concursuri de Hobby, respectiv începători şi şase concursuri de Open, pentru avansaţi.
În premieră, anul acesta, la Tg Mureş se organizează şi un concurs pentru adulţi amatori la cinci dansuri.
Competiţia va fi găzduită de Sala Polivalentă din Tg Mureş, începând cu data de 14 noiembrie, de la ora 16,30.
Sâmbătă şi duminică, concursul de dans începe de la ora 8 dimineaţa.
Cristina Bulbescu
13.11.2008

Vineri începe cea de-a XX-a ediţie a Festivalului de Dramaturgie Contemporană.

Acesta se va desfăşura până în 22 noiembrie, la Teatrul \'Sică Alexandrescu\' din Braşov.
Nouă spectacole de teatru regizate de Alexandru Tocilescu, Gelu Colceag, Claudiu Goga, Tudor Ţepeneag sau Radu Ifrim susţinute de trupe ale Teatrelor de Comedie, Odeon, Evreiesc de Stat, Nottara, Mic, I.L. Caragiale din Bucureşti, dar şi ale teatrelor din Piatra Neamţ, Cluj-Napoca şi Ploieşti vor evolua în cadrul festivalului.
Marele premiu al festivalului va fi în valoare de 4.000 de lei, în timp ce premiul pentru regie va fi în valoare de 2.000 de lei, premiile pentru scenografie, cel mai bun actor, cea mai bună actriţă, de 1.800 de lei fiecare, iar premiul special al juriului în valoare de 1.400 de lei.
Costul biletelor este cuprins între 10 şi 30 de lei, iar pentru seara de gală un bilet va costa între 15 şi 30 de lei.
Toate biletele pentru spectacolele Teatrului Nottara, Comedie şi Mic din Bucureşti au fost vândute deja de câteva zile
Sursa: Agerpres

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European