Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


15.11.2008

Sindicaliştii din educaţie solicită Curţii de Conturi să verifice bugetul pe 2008

Aceştia susţin că exisă banii necesari pentru acordarea majorărilor salariale solicitate de profesori.
Federaţia Spiru Haret afirmă că în bugetul educaţiei au rămas fonduri necheltuite. Mai mult, federaţia avertizează că există posibilitatea ca bugetul educaţiei, de 6% din PIB, să existe numai pe hârtie sau ca sumele să fi fost cheltuite în alte scopuri.
Profesorii au anunţat, vineri, că amână greva generală din educaţie care urma să fie declanşată la 18 noiembrie. Federaţile din învăţământ sunt convinse că există toate şansele ca legea care majorează cu 50% salariile profesorilor să se aplice, inclusiv pe baza deciziilor Curţii Constituţionale. Conducerile celor patru federaţii sindicale reprezentative din învăţământ atenţionează că în situaţia în care imediat după instalarea noului guvern legea nu va fi aplicată retroactiv, de la 1 octombrie se va declanşa greva generală.
Sursa: Rador
15.11.2008

Impozitul pe salarii ar putea fi redus abia din 2010

Reducerea impozitului pe salarii cu 10% va fi posibilă abia din 2010, susţine ministrul muncii, Maria Câmpeanu - şi asta pentru că, afirmă ea, sunt şanse foarte mici ca noile prevederi să fie introduse în Codul Fiscal până la sfârşitul acestui an. Ultima reducere a impozitelor pe salarii a avut loc la 1 iulie 2008.
Atunci, diminuarea contribuţiei sociale plătite de angajaţi la asigurările de sănătate cu 1% şi a celor de şomaj cu 0,5% a dus la creşterea medie a salariilor cu 26 de lei.
Sursa: Rador
15.11.2008

Accident în lanţ la Târgu-Mureş

Zece maşini au fost implicate sâmbătă dimineaţă într-un accident în lanţ petrecut în Târgu-Mureş, pe podul peste râul Mureş. Potrivit Poliţiei Rutiere din Mureş, accidentul a avut loc din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ceaţa şi poleiul luându-i prin surprindere pe şoferi. În urma accidentului nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale.
Sursa: Rador
15.11.2008

Femeile manager din sectorul IMM au subliniat sâmbătă, la Tg.Mureş, necesitatea consultanţei de specialitate în accesarea de fonduri.

La seminarul femeilor întreprinzător au participat 15 doamne manager din judeţele Sibiu, Harghita, Covasna, Bistriţa şi Mureş , care au fost instruite privind creditarea afacerilor IMM-urilor din bani europeni şi guvernamentali. Pentru una din doamnele manager participante, Ani Teglaş , toate aceste seminarii sunt foarte bune, însă finalitatea lor lasă de dorit, fiind mai mult teoretice, în condiţiile în care există o lipsă acută de consultanţi în domeniu.Cu toate acestea, speranţe există, la ora actuală trei firme mureşene reuşind să fie finanţate din fonduri europene pe proiecte privind ridicarea calităţii produselor pe care le realizează.
Seminarul va fi urmat, în a doua etapă, de organizarea cursului de pregătire antreprenorială, pentru 25 de cursante din raza teritorială a Oficiului pentru IMM-uri Mureş, în perioada 17- 22 noiembrie .
Vali Russu
15.11.2008

Tinerii braşoveni nu ştiu ce s-a întâmplat la 15 noiembrie 1987

Asociaţia "15 noiembrie \'87" a organizat un cros devenit tradiţie în ultimii 19 ani. Tinerii braşoveni parcurg în alergare traseul muncitorilor de la "Steagul Roşu" de acum 21 de ani. Din păcate, foarte puţini sunt tinerii care ştiu ce s-a întâmplat în 15 noiembrie \'87.
Vicepreşedintele Asociaţiei "15 noiembrie", Dănuţ Iacob, le-a ţinut elevilor braşoveni o lecţie de istorie recentă, lecţie care nu apare însă în nici un manual din România.
15 noiembrie - ziua în care, în anul 1987, muncitorii braşoveni se revoltau împotriva regimului comunist, nemulţumiţi de condiţiile grele de trai şi de neplata salariilor - este marcată în austeritate, din cauza lipsei fondurilor.
Cei care nu au uitat evenimentele din urmă cu 21 de ani şi consecinţele pe care le-au avut de suportat protestatarii regretă că tinerii de astăzi ştiu despre 15 noiembrie că este doar... un nume de stradă în Braşov.
Sursa: Rador

15.11.2008

Copii din 30 de judeţe au schimbat, sâmbătă la Târgu Mureş, informaţii şi au concurat, în numele diversităţii culturale şi etnice

Directorul zonal PER, Maria Korek, ne-a relatat că la faza naţională a concursului „Diversitatea, o şansă în plus spre viitor”, aflat la a doua ediţie, pe primele locuri s-au clasat, în ordine, reprezentanţii judeţelor Dolj, Vaslui şi Hunedoara, echipajul Mureşului clasându-se pe locul al patrulea.
Probele pe care concurenţii trebuiau să le urmărească sunt promovarea contribuţiilor diferitelor culturi la patrimoniul şi modul de viaţă din România precum şi validarea dialogului intercultural ca factor esenţial pentru dezvoltarea viitoare a societăţii multiculturale româneşti şi europene.
Vali Russu
15.11.2008

Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor accidentelor de circulaţie

În memoria victimelor accidentelor de circulaţie de pe şoselele din România a fost oficiată sâmbătă o slujbă la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou din Capitală. În primele nouă luni ale acestui an şi-au pierdut viaţa în accidente peste 2.000 de oameni.
A treia duminică a lunii noiembrie este declarată Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor accidentelor de circulaţie şi de aducere a omagiului victimelor accidentelor rutiere şi familiilor acestora.
Sursa:Rador

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European